收起左側

拳術討論區

我係新玩
如果一開始係玩拳
我首先點+點
同埋教我用特技
回復 支持 反對

明生 有d野想問下你

e家法師就改到咁屈機啦....又一擊又真咁  感覺上完全有得打喎...

見到地咁勁都幾無奈......其實e家拳手仲有冇得同法師打- -

d法師血又多護又多 就算云到佢 都唔夠mp打死佢啦

所以真係唔知點玩好 本來諗住拳有得云 pk都幾得

但e+....除左其他有幾會打嬴外 睇怕都幾難打得嬴法師啦

明少 你有冇方法 幫到我地呢d唔係主內功既拳手 呀

見到法師愈來愈勁 真係想重玩算.....
回復 支持 反對

原帖由 明智傑 於 2007-6-20 13:21 發表

回:faizero,你好!

我由他開始公開大約06年4月開始,唔係記得咁上下!

幫戰並不是沒有興趣,而是找不到有禮之實力接近的會,進行!!

本人一直也在找固定的幫會,希望可每週進行 1 次的友誼戰 ...

我幫的實力我想大概與你們差不多
幾多LV 下  沒關係   由你決定
只是經常無法與你聯絡
你要上班又會掛機
你留下時間
我密你
回復 支持 反對

原帖由 hoplam 於 2007-6-21 06:52 發表
明生 有d野想問下你

e家法師就改到咁屈機啦....又一擊又真咁  感覺上完全有得打喎...

見到地咁勁都幾無奈......其實e家拳手仲有冇得同法師打- -

d法師血又多護又多 就算云到佢  ...

好同意你既講法 = =  法師又高防又多血 拳又要低攻 根本就唔夠mp打 = =
另外我想問 如果我想拳法雙修 2力2血2心 好唔好 = =
回復 支持 反對

原帖由 ctf19921209 於 2007-6-20 15:29 發表
有d想玩法拳,
不過宜家+到30體又5知+5力1心定4力2心好,
有d想知道心對法攻既影響大5大,
我驚+左=冇加仲無謂..
thx!

回:CTF19921209,你好!

本人最近要搬廠搬寫字樓,實在太忙了,遲了回應!!

加心會對內功有一定的攻擊力,但也要注重有關所學之內功被動層!
這一方面也會有比較大的影響。

之於,點配方,好在乎你自己如何玩落去。

原帖由 天下無友 於 2007-6-20 20:03 發表
我係新玩
如果一開始係玩拳
我首先點+點
同埋教我用特技

回:天下無友,你好!

請看回以往的 POST 吧!對你會有好大幫助!
謝知!

原帖由 hoplam 於 2007-6-21 06:52 發表
明生 有d野想問下你

d法師血又多護又多 就算云到佢  ...

回:HOPLAM,你好!

你講得無錯,現在得得確確法師變得好強!!
血多防厚,不過..............................................

外功拳的你,不要灰心,外功拳高LV才是王道,
還有本人覺得帶高力的拳手,不需刻意壓等,因為當你一直打一直死時,
切記不要用護魂,不要用回天,在這過程中你會不經不覺地提升了好多好多被動層。

要贏法師,有方法的。
法師來來去去也是火水金,只要你盡快安排好有關屬性防的EQ後,
盡量升下你的被動血,據資料稱被動血30完時,會有600血的,
和升埋內力完吧。

還有一件好重要的事,可能大家對法師時會先出破魂,這就大錯特錯了,
第一下出破魂你會浪費了一個機會,這機會就是盡快暈到對方,當第一下暈到時,
慢慢出破魂都扑R!!
這就是於PK多玩多用腦時,就會活用得出來了。
故然你第一二下暈唔到,就要盡快用吐後繼續接暈技吐暈技吐......重複!
希望會有幾會在緊餘的內力將對方擊倒。

原帖由 ︶﹏︶ 於 2007-6-21 11:53 發表

好同意你既講法 = =  法師又高防又多血 拳又要低攻 根本就唔夠mp打 = =
另外我想問 如果我想拳法雙修 2力2血2心 好唔好 = =

回: ^ - ^,你好!

拳法 2 修,見意你不用加力,用拳術被動層加高你的攻,
另外用力鞋,用面具,用強攻的護手/武器,當然學好破魂啦!
咁都好易應該高你10多LV的怪(無記錯的話!)。

我好似在38LV時,去南鹿打 紅/綠色果D 胖胖,破魂後 2 下如封完事。
當時我用的是 22 力鞋/33(54攻)護手/33+4(47-8攻)拳武/拳術25層/用瓜瓜頭,大概係咁。

回復 支持 反對

多謝明哥的方法

那暗職又如何

他的miss...怕怕
回復 支持 反對

原帖由 hkes 於 2007-6-23 03:36 發表
多謝明哥的方法

那暗職又如何

他的miss...怕怕

首要你有輕功符.用真少林去暈佢.點解唔直接用如封??(用如封打白馬死硬.如封唔高攻攻速又唔係快過白馬.加上白馬有無敵既MISS= =")..又點解唔用野球呢.因為打暗用野球好易打空氣..唯一方便就係一開始緊貼住對方..之後係咁用少林(唔好唔記得MISS左都係照暈.暈完佢就任你打...好睇運氣
拳.野球.如封.少林都係必修.前期少林未真同暗打的確好吃力.想解決就盡早升少林吧!

回復 支持 反對

講俾你地知一樣既  就算係miss都會暈到 如果吐納 屬性防禦 有番咁上下 唔會俾法c sm既
回復 支持 反對

我想問 我而家個拳本來一開始想拳法雙修 但係加d點唔係好岩 搞到而家28lv力唔夠多 心又少 咁我應該點加點 = =  另外果日見到明少你出火真技 想知你點配點同咩裝 令到拳又勁 法又勁 = = 仲有 想問下 戒指對內功大唔大影響?
回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-6-27 23:05 發表

首要你有輕功符.用真少林去暈佢.點解唔直接用如封??(用如封打白馬死硬.如封唔高攻攻速又唔係快過白馬.加上白馬有無敵既MISS= =")..又點解唔用野球呢.因為打暗用野球好易打空氣..唯一方便就係一開始緊貼住對方 ...

少林的實用性太低了
真了少林後
除了PK會用外
的確完全沒有用處
打怪 如封更好
打一堆  野球好
打王 如封更好

最大問題是被人雪燕後   少林便廢掉了
建議升少林的話
倒不如升風雷球

至於打暗
完全沒需要輕符吧?